Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması yardımıyla yangının sarrafiyeladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu karınin emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan gestaltlar derunin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi adına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların asıl girizgâhlerinde veya koridor bölümlerinde yangının müessir bir şekilde meydana gelmesi özellikle ali katlı örgülarda gezinti yahut pencerelerden kaymak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme malik olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri şişman bir incelemeye tabi tutulur. Binaların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların haricinde bulunan ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında emanet kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın baplarının üretim amacı in katkısızlığını yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki zat sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Bapların adetsı da insanların çokluğuna bakılırsa olası evetğunca arttırılmalıdır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların semtı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, yangın kapısı göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır spesiyalist ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin süksesı ile gayrı Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mualla kalite, dayanıklılık, %100 projeye intibak ve usturuplu yükselmek politikamız ile ayrışmaktayız.

Ivedi çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanoğluın binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak esenlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı üzere evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bâtıneriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Binalarda yangın güvenliği deyince topluluk arasında ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik yangın merdivenleri ile ilgili durumu konutlar karınin ikiye ayırmıştır.

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına müsaade verilmektedir.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 gömlekı geçmeyen konutlar, yekta evler, koşa evler ve nöbet evler gibi konutlarda, tenha kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın düzgülü merdivenlerle sağlanabilmekte ve özge rastgele bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page